Analiza finalei UCL 2017

Stiu… scriu cam tarziu despre asta, dar nu ma pot abtine sa nu-mi dau cu parerea la ce am vazut sambata seara. 9 din 10 microbisti o vedeau pe Juve marea castigatoare a finalei.

„ca e anul lui Juventus…”

„ca Juve are o aparare beton de care nu trece nimeni..”

„ca daca Barca nu a fost in stare sa le dea un gol pe Camp Nou, nici Realul nu o sa fie in stare” etc. etc.

Dar… mare teapa! Intr-adevar prima repriza a finalei a dominat-o clar Juventus, dar nu-mi pot da seama ce naiba s-a intamplat in repriza a doua. La capitole precum posesie, suturi pe poarta, ocazii de gol, Juve a facut legea in prima repriza, iar in a doua.. s-au inversat rolurile.

Mare pacat de Gigi Buffon ca nu a reusit sa castige in cariera lui un trofeu UCL. Merita trofeul la ce sezon fantastic a avut cu Juventus. Daca cumva Juve reusea sa castige Champions League, Buffon avea sanse mari la balonul de aur.. Acum sansele ii revin figurantului de Cristiano Ronaldo care il poate egala pe Messi la baloanele de aur castigate, 5.

Oricum.. a fost o finala superba cu 5 goluri, golul lui Mandzukic fiind cireasa de pe tort.

Millenium Stadium din Cardiff a fost la inaltime. Acoperisul stadionului a fost tras pentru siguranta, pentru a evita un atac terorist, „ca nu cumva sa arunce cineva o bomba cu drona”.

Real Madrid este prima echipa care isi apara trofeul in noul format UCL. Nicio alta echipa nu a mai reusit o astfel de performanta. Este singura echipa cu cele mai multe trofee: 12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *